Drikke
Vi har mange gode produsenter av drikke rundt Oslofjorden. Flere av dem er medlemmer i Regional Matkultur. Våre medlemmer har et stort utvalg av drikke både med og uten alkohol. Det er eplemost, øl, cider, vin, saft med mer.
Askim Frukt- og Bærpresseri har et stort utvalg av eplemost, cider og saft. Bedriften har over 80 år lange tradisjoner, og du kan finne produktene fra Askim Frukt- og Bærpresseri i et stort utvalg butikker. Besøk også deres eget butikkutsalg i Askim.
Gården på Svartskog ligger i Svartskog landskapsvernområde i Oppegård. Hovedproduksjonen er kjøtt av ulikt slag, men de produserer også litt eplemost. Du får mosten fra Svartskog på ulike markeder i Osloområdet.
Holtens ligger rett utenfor Stavern. De produserer musserende, country wines og håndbrygget øl. Holtens produkter er ekte håndtverk. Du finner produktene på utvalgte hoteller og serveringssteder på Sør-Østlandet.
Nordre Bergan Gård ligger i Sandefjord rett ved Torp. Eplemosten fra Nordre Bergan gård får du på ulike serveringsteder og hoteller på Sør-Østlandet, samt i deres egen gårdsbutikk. Nordre Bergan er for øvrig også en stor produsent av gresskar.
Øvre Ringi Gård produserer et stort utvalg av ulike typer drikke. Ringi får du både i butikker, på Vinmonopolet og på en rekke serveringsteder på Østlandet. Ringi får du nå også når du er ute å flyr med SAS.
Ragnhild og Kay Husaas produserer eplejuice i 5 liter kartonger basert epler fra egen hage. Du kan smake juice fra Filippa, Grevenstein, Ingrid Marie, Aroma og i tillegg juice basert på en blanding av sortene.
Kompetanse og tradisjoner står sentralt her på Askim- Frukt og Bærpresseri. Gjennom over 80 år har vi tatt vare på norske mat- og drikketradisjoner. Vårt fokus på dette gjør at kundene kommer tilbake igjen og igjen.