Liveche kyllingsalat med øko-salat fra Hvaler

Pakk kyllingfilètene med 10 gr salt i vakumpose og tilbered de i vannbad på 61 grader i ca 2 timer. Pass på at de ligger utover i posen og ikke i èn stor klump, da blir de jevnt tilberedt. Ta av skinnet etter endt tid og skjær det i strimler som du sprøsteker i panne og drysser over salaten tilslutt. Kyllingkjøttet skjæres i skiver og anrettes rett i salaten.

Salatene vaskes og rives opp i mindre biter, og bruk en salattrommel til forsiktig å tromle den tørr.
Salat kan du oppbevare i lukket plastpose i kjøleskapet i opptil 2 uker om du er nøye med å vaske og tørke den. 

Lag en salatdressing av ¼ rabarbraeddik, 1 ts fin dijonsennep og ¾ god olje i et glass m lokk. Rystes godt og smakes til med salt og pepper. Vend dressingen i salaten rett før servering, med finhøvlet reddik og strimlet ramsløk.
 

Ingredienser

600 gr kyllingfilèt med skinn
Så mange salathoder og typer som du tror dere orker
4 blader Ramsløk, fersk eller et par ts fra glass
½ dl Rabarbraeddik
1 ts fin dijonsennep
2 dl Olivenolje
Maltosec (produsert av tapioka, fåes hos bl.a Gastronaut og Køltzow)
Olivenolje til å blande i maltosec
Reddiker
Rabarbraeddik:
1/2 kg rabarbra i tynne skiver, godt moden
100 gr sukker
5 gr salt
½ L eddik 7%

Bland alt og la stå til modning i en tett beholder. Bør stå minst 2 uker. Sil av og den er klar til bruk!

livechekylling.jpg