Krydret iskake - dessert med smak

 Krydret iskake fra Kringler Gjestegård - Foto: Mats Olsen

Krydret iskake fra Kringler Gjestegård - Foto: Mats Olsen

Oppskrift på iskake med krydder

Mål opp fløte og lag krem av den, sett kjølig imens

Skill eggeplommer og hviter hver for seg

Mål opp sukker

Lag eggedosis av eggeplommene og 1 dl sukker, kjør til massen er god og seig, smak til med kanel og anis

Kjør eggehvite og resten av sukkeret hvitt sammen, sjekk om det er klart ved å snu bollen du bruker på hodet uten at noe detter ut

Nå som du har alle massene klare, blander du eggedosis og hviten først, vend så forsiktig inn kremen

Når du har fått en fin luftig masse fyller du det i ønskede former og setter i fryseren

Bringebærsaus:
Ha bringebær, sukker, glykose og litt vann i en kjele og kok opp (Skulle du ønske å ha coulisen søtere, kan man selvfølgelig smake til med mer sukker)

Når sukkeret og glykosen har løst seg opp, siler du av steinene i bringebærene

Løs opp potetmel med litt vann, kok opp bringebærvæsken, når den koker tar du den av plata og sper inn litt og litt med potetmel jevning til ønsket tykkelse. 

Dette trenger du til å lage krydret iskake

INGREDIENSER:
For 1 person

Iskake:
2,5dl fløte
4 eggeplommer
1dl sukker
2 eggehviter
¼ dl sukker
Stjerneanis
Kanel

Bringebærsaus:
200g frosne bringebær
50g sukker
50g glykose (druesukker)
1 ss potetmel
Vann