
Sommerens matmarked - Mysen
Dette matmarkedet har fått sitt særpreg særpreg med variert grillmat fra lokal slakter som nytes ved langbordene i gata. Det er Sommerdager i Mysen og gatene fylles opp av hyggelige gjester.
Fra Matstreif (Foto: Mats Olsen)
Dette matmarkedet har fått sitt særpreg særpreg med variert grillmat fra lokal slakter som nytes ved langbordene i gata. Det er Sommerdager i Mysen og gatene fylles opp av hyggelige gjester.
MATSTREIF er Norges største nasjonale matfestival og et kjært arrangement midt i hjertet av Oslo hvor i fjor vi hadde estimert 230.000 besøkende til festivalen.
De lokale bøndene inviteres til byen og arrangerer aktiviteter for store og små samtidig som de fyller opp bord og boder med høstens grønnsaker fra Østfold. Det bugner i Mysen denne dagen og langbordet er igjen satt ut.
Markedsboder, julemusikk fra hornblåsergruppe, båltønner, varm drikke, varm mat, halmballer og masse gode varer som kan handles og nytes i førjulstiden eller pakkes som julegaver. Mange juletrær skal plasseres i gata og dekoreres av skolebarn og de tennes ved markedsåpning.
Smak Ås er Norges eneste mat- og teknologifestival med et fokus på bærekraftig utvikling og ble arrangert første gang i 2016. SmakÅs-festivalen strekker seg lange en utendørs løype mellom Ås stasjon i øst og NMBU og Campus Ås i vest. Løypa er åpen 13. oktober kl. 10-16.
Råde Parkfestival - "Smaken av Råde" er en kombinert musikk og matfestival. Lørdagen fylles teltet med boder, fulle av lokalproduserte varer. Kom og spis i teltet eller ta med deg godbitene hjem. Råde Bondelag helgriller lam og serverer høstens grønnsaker. Lokale bryggerier, honning, grønnsaker, lefser og lokal produsert is, er noe av det du kan smake på denne dagen.
Smaken av Rygge ble første gang arrangert i oktober 2012. Motivet til dette arrangementet er å vise fram mangfoldet av grønnsakene som blir produsert i området. 12.00 - 16.00 begge dager.
Hvaler hagelag ønsker å sette høstens epler og grøde i fokus ved å arrangere en eplefestival hver september. Pressing av eplejuice, egen eplekafé og utstilling av de fleste eplesorter som finnes i Hvaler er vårt hovedtilbud. Det legges også til rette for en allsidig markedsstemning med lokale tilbydere av håndverksprodukter, hage- og gårdsprodukter/matvarer med egne råvarer. Foto: Hvaler Hagelag
Populært matmarked på Tønsberg torv med kortreist mat, lokale delikatesser, ferske grønnsaker, kjøtt, fisk og skalldyr og masse annet snadder!
Disse dagene er det også Handelens dag i byen, noe som bidrar til ekstra mange besøkende. I fjor satte mange av våre faste torvhandlere salgsrekord denne dagen og det var et yrende folkeliv på torvet.
Finn Tønsberg Torv på Google Maps
Stuttreist & Himlaga har vært en stor suksess og vi satser derfor på et nytt arrangement i år, og i år blir det mer stuttreist enn noen gang! Både under- holdning, salgsboder og det som skjer i gågata og fra scenen vil ha sine røtter fra lokalområdet.
I år arrangeres Matfestivalen Brød & Cirkus for 6. gang i en av landets største og betydeligste landbrukskommuner - Nes på Romerike.Festivalen har fokus på mat og kulturopplevelse, derav navnet Brød & Cirkus
Horten Mat & Ølfestival er en festival for hele familien hvor vi hyller de gode råvarene, søker de fantastiske smakene, og hvor både barn og vokse kan lære om mat. Det blir restauranter, foodtrucks, boder, kurs, konkurranser, musikk, underholdning , smaksprøver, aktiviteter for barn og mye mye mer.
Vi feirer innhøstingen av årets avlinger med lokal mat og kortreist marked. Det blir bugnende salgsboder fra bønder med åkre og drivhus i hele fylket. Råvarer og mat i alle fasonger, skinnfeller og ullgarn, frukt, røkt kjøtt, fisk og honning.
Markens Grøde er landbrukets unike messe i Rakkestad, Indre Østfold. Messa inneholder aktiviteter, underholdning og opplevelser, som formidler et mangfold av verdier, på en måte som kun ei landbruksmesse kan gjøre. Matopplevelser er en viktig, sentral og naturlig del av Markens Grøde. Det betyr at vi formidler gamle mattradisjoner på bygdetunet, så vel som å vise frem det mangfoldet av lokal mat som vi har i fylket vårt.
SANDEFJORD ER EN BY MED LANGE TRADISJONER MED GOD MATKULTUR, OG KURBADHAGEN ER DEN PERFEKTE PLASSEN. MAT & ØLFESTIVALEN I SANDEFJORD BLIR EN REALITET I 2018.
8.-10. Juni 2018 går den andre Færderfestivalen av stabelen med fantastiske Tønsberg Brygge og Tønsberg By som arena. Ca. 750 seilbåter og mange tusen seilere fra Færderseilasen legger til kai i bryggeområdet, og vi inviterer til en folkefest i den anledning. En viktig del av festivalen blir et innholdsrikt matmarked.