Back to All Events

Eplefestivalen på Hvaler

Hvaler hagelag ønsker å sette høstens epler og grøde i fokus ved å arrangere en eplefestival hver september. Pressing av eplejuice, egen eplekafé og utstilling av de fleste eplesorter som finnes i Hvaler er vårt hovedtilbud. Det legges også til rette for en allsidig markedsstemning med lokale tilbydere av håndverksprodukter, hage- og gårdsprodukter/matvarer med egne råvarer.

Takket være Hvalers gode klima og mange hundre år med sjøfart og handel internasjonalt, så har Hvaler tross øyrikets beskjedne arealstørrelse et meget rikt og variert sortiment av epler. Fra gammelt av har fruktdyrking vært en stor næring på de bebodde øyene, men på 1950-tallet ble de fleste trærne hugget. Nå synes interessen å komme tilbake, noe den årlige eplefestivalen som arrangeres på Kirkøy hver høst vitner om. 

Earlier Event: September 22
TorvLIVET - matmarked på Tønsberg torv
Later Event: October 6
Smaken av Rygge